Äntligen får Annika Östberg komma hem!

Svensken Annika Östberg har suttit i amerikanske fängelse i 28 år. Hon satt i bilen när hennes dåvarande pojkvän dödade en polis. Pojkvännen dog och polisen behövde en syndabock, det fick bli Annika. Det är i alla fall hennes sanning. Hon säger inte att hon var en ”bra” människa då detta hände, men att hon inte var medveten om pojkvännens brott, det som hon senare dömdes för. Jag tror henne. eftersom hon fick ett icke tidsbestämt straff ”kunde hon inte bli utlämnad till Sverige”. Men nu får hon alltså komma hem.

När jag bodde i New York pratade jag en del med Expressens före detta chefredaktör, Staffan Thorsell, som även han bodde i New York. Han har engagerat sig i Annikas fall och skriver idag om det här.

Jag rekommenderar Lena Katarina Swanbergs bok om Annika Östberg, Sorgfågel: Annika Östberg berättar sitt liv. Annars skriver tidningarna en del idag, förstås: Aftonbladet, Expressen, SvD och DN.

5 reaktioner till “Äntligen får Annika Östberg komma hem!”

  1. Hurra! Läs om rättegången. Hon ladde om vapnet som användes för att skjuta ihäl en polisman och dömdes helt rätt för mord på en polis. Hon förtjänar att sitta i fängelse resten av sitt liv. Men nu kommer hon att bli en belastning för oss skattebetalare. Hon kommer att bli frisläppt inom kort och leva på socialbidrag resten av livet. Fy fan! Låt mördaren sitta kvar i USA restan av sitt liv. HON ÄR EN MÖRDARE OCH INGET ANNAT!

  2. Ja, för Wikipedia – som vem som helst kan skriva vad som helst i – är ju alltid helt och objektivt sant, eller hur?

  3. Efter mer än halva sitt liv i fängels har hon sonat sitt brott. Äntligen får hon komma till Sverige. Underbart!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *