Praiano: värme, helgon och myror

Sista etappen gick också bra. Och affärsmotorvägshotellet i Scandici utanför Florens var ok. Och nu är vi alltså framme.

Casa Ninetta, Piazza Moresso 19, Praiano Alto, Praiano, Amalfi, Campania, Italien, där är vi alltså bosatta i en vecka framöver. Huset är fint beläget på klipporna ca 300 m över havet med två balkonger, en trädgård och en takterrass. Och total myrinvasion i köket (vilket vi var förvarnade om).

Vi skrattar gott åt att humanisten Kristoffer sover i ett rum fullt med änglar, Mariastatyer och religiösa bilder (Johan och jag kom undan med bilar och snäckor). För religiöst är det. Just nu firas Praianos helgon, St Luca di Evangelista. Igår gick en stor procession genom byn och förbi vår ytterdörr just när vi råkade titta ut. Barnkör, blåsorkester, militärer, borgmästaren, präster och en hel staty av St Luca. Kvällen avslutades med storslaget fyrverkeri. Ikväll är det byfest med sång, dans och sprit.

Varmt är det, och ohyggligt fuktigt. Ohyggligt. Kan inte komma ihåg att jag någonsin upplevt något så fuktigt, ens i regnskogen.

Nu är klockan över tio på kvällen och vi sitter på takterrassen med varsitt glas vin. Skål och godnatt!