”Hon har i alla fall snygga ben”

En kväll i förra veckan var jag på ett branschmingel. Jättetrevligt på alla sätt. Men så började jag prata med en man. Han är väl 30-någonting. Och han skrämde mig.

Först det vanliga snacket om vad man gör (inte så konstigt på ett jobbmingel). Som svar på mitt ”jag arbetar som konceptutvecklare på TV4 Expressen Mobilab” ställde han frågan ”jaha, är det högt upp i hierarkin?”. Och så fortsatte det. När någon annan i sällskapet pratade om S, en erkänt duktig kvinna i vår bransch, kläckte han ur sig frasen ”hon har i alla fall snygga ben. Jag hör aldrig vad hon säger, brukar kolla in benen istället”. Och så fortsatte det.

Om en manlig 40-talist sa något liknande skulle det vara hemskt. Eller en kille på lagret (japp, här kommer generaliserande fördomar). Men en kille född på 70-talet? Som jobbar i mediebranschen? Det får mig att misströsta om framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *