Så klarar man gubbväldet

Idag har jag inte stått på mig tydligt och en man fick kredd istället för jag. Det händer ju hela tiden, men idag hade jag verkligen möjligheten att se till att det inte blev så, men ”fegade” ur. (Kredden borde delas 50/50 och när jag sa det strök man snabbt mitt namn ur ekvationen. Menar inte att jag inte skulle ha gett kredd till mannen, men jag hade kunnat förtydliga att jag skulle vara med också.)

Beklagade mig inför en (manlig) vän. Hans svar på frågan ”Hur gör man för att inte låta gubbväldet ta över?” blev ”Man röstar på Fi! Och man gör sig synlig. Gång på gång.”

Rösta på Fi! kan jag tyvärr inte göra, men resten av rådet ska jag ta till mig. Att göra mig synlig. Gång på gång.

En kommentar till “Så klarar man gubbväldet”

  1. Gammalt talesätt: Man ska inte sätta sitt ljus under skäppan. Har man gjort något bra, så ska man tala om det. Men vi är ju uppfostrade med Jantelagen och det hämmar oss kvinnor. Vi måste tala om när vi varit ”duktiga”. Vi får inte låta någon ta åt sig äran för saker som vi har gjort. Man blir betraktad som kaxig, framfusig, skrytsam, men det får man strunta i. Var stolt över de bra saker som du uträttat och tala om det!!!! Jag håller på dig!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *