”Lev med det!”

Min Facebook är förstås på inga sätt ett representativt tvärsnitt av Sverige. Det är människor ur alla åldrar och de flesta samhällsskikt, det är svenskar som bott i Sverige i många, två, en eller en halv generation. Men de är för få och de är för många som är från Stockholm. Men på min Facebook, och på olika kompisars Facebook (som ju har helt andra människor som vänner) ser jag en tydlig trend: ”SD är inröstade på demokratiskt sätt, lev med det! Du skulle ha gjort något innan istället för nu efteråt.”

Jag förstår inte den inställningen alls. Ja, SD blev inröstade på ett demokratiskt vis och det måste vi leva med. Men ska vi inte göra något nu? Det är klart att vi inte kan få ut SD ur Riksdagen nu, men ska vi bara vara tysta och titta på? Istället för att se det som att folk klagar/demonstrerar/gör något EFTER valet 2010 kan man väl se det som att folk klagar/demonstrerar/gör något INFÖR valet 2014?

Tendenserna i andra länder har varit att ett främlingsfientligt parti kommer in i ”Riksdagen” och i nästa val har de fått en stor ökning. Nu har jag ju fyra år på mig att försöka övertyga andra om att det scenariot vore en katastrof för Sverige.

Jag klagar inte på att SD kom in 2010. Jag försöker få ut dem 2014.