Lucka 8: Ett ögonblick

Torsdag den 6 juli 2006. Dagen hade börjat bra. Stockholm badade i solsken. Svärmor var på besök och dagen efter skulle det vi hoppa in i bilen och åka med svärmor till Småland. Sambon hade tagit med sin mamma, eller det var väl kanske snarare tvärtom, ut på stan för shopping. Och jag skulle på anställningsintervju. Klockan fyra sammanstrålade vi med pappa, det var dags för en fika på Långholmen. Det måste ha varit en av sommarens allra hetaste dagar.

Sambon, jag och svärmor kommer hem framåt kvällen, helt utpumpade. Jag går först in i köket och förstår inte – har sambon spillt vatten överallt och inte torkat upp? Men lukten och konsistensen på ”vattnet” avslöjade snart sanningen. Olivolja. På bordet, i brödfatet, låg sprayflaskan (en pumpflaska av glas). Botten låg bredvid. Oljan hade spridit sig precis överallt. I taket. Över golvet. Gardinerna, väggarna, skåpen, stereon, grott in i mockastolarna. Vi hittade även olja i den stängda kaffeburken.

Det tar oss tre drygt en timme att torka upp pölarna. Under tiden halkar vi omkring i köket. Till slut får vi alla tre ställa sig i duschen för att få fötterna rena, spåren efter oljiga fötter sytes redan i hela hallen. Detta ögonblick leder fram till åtta månader av kökskaos.

2 reaktioner till “Lucka 8: Ett ögonblick”

  1. Minns detta chockartade ögonblick.Fullkomligt ofattbart vilken skada en oljeflaska kan ställa till med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *