Mvseet: nja, hit går vi inte igen

Ställe: Mvseet
Kategori: restaurang
Prisklass:dyr
Webb: http://www.restaurangmuseet.se/

Sällskapet beställde:
Jag var här med ett jobbgäng så fick inte koll på vad alla åt, men det var bland annat Hängmörad entrecôte, kastanjesmör, smålök och jordärtskockspuré, Risotto, rostad butternutpumpa, pistagekärnor och parmesanost, Kondenserad mjölkchoklad kola, saltrostade jordnötter och bananglass och Citronkräm, italiensk maräng, röda vinbär och kaksmulor.

Utlåtande:
Nja, det här var inte så bra. Att Mvseet stavar just så och dessutom ligger på Östermalm och stavar just så drar ju igång mina varningsblinkers direkt. Tyvärr visade servitrisen ganska snabbt att mina fördomar inte var felaktiga, en person med så taskig attityd borde inte får arbeta inom servicebranschen!

När en i sällskapet lyckades röra sig precis åt samma håll som servitrisen när det var dags för vattenupphällning hanterades det riktigt dåligt. Självklart är det ok med någon liten kommentar, men servitrisen började skuggboxas och säga ”ja, jag får ju jobba så här nu, hö hö”.

Samme man i sällskapet ville beställa en tomatsallad till förrätt och fick svaret ”det går inte (med tonen fattar du väl!), det är tillbehör och vi serverar inte tillbehör som förrätt eftersom de är för billiga”. Ok, han beställde tomatsalladen som tillbehör, och frågar servitrisen, mycket skämtsamt, ”kan jag få den före maten?””. Svaret blir något i stil med ”ja, du försöker du”. När förrätterna serveras, av en annan servitör, frågar servitören vad min kollega beställt. Han svarar förstås tomatsallad varpå servitör 2 går och hämtar den. När servitris 1 ska duka av ser hon ju tallriken och fäller kommentaren ”jaha, du lyckades lura till dig den ändå”.

Vidare får vi skicka tallrikar till varandra/ta emot i luften och servera oss själva, vinet fylldes inte på och mer vatten fick vi be om.

Tyvärr var inte heller maten särskilt bra. De som tog entrecôte var nöjda med allt utom stekgraden (de beställde olika men servitris 3 hade ingen aning om detta vid serveringen). Vi som tog risotto med rostad butternutpumpa, pistagekärnor och parmesanost tyckte alla att den var ganska smaklös. Butternutpumpan var sönderkokt och jag hade väl tre pistagekärnor och några få parmesanflarn i min rätt. En kollega bad om mer parmesan, som kom när vi alla hade ätit klart sedan länge.

Men värst var nog desserterna. Endast personen som tog en kula sorbet åt upp.
Min citronkräm, italiensk maräng, röda vinbär och kaksmulor var oerhört märklig. Ett margeritaglas med vinbär nere i skålen, sen en stor klump lemon curd (kändes som den man köper på Konsum) och runt den flöt ogräddad marängsmet. Alltså äggvita och socker. Riktigt otäckt.

Sammanfattning:
Ett ängsligt ställe med dålig attityd och konstig mat.

Betyg:
2
betyg 2