En bruten fot, en trasig Iphone. Ett gnällinlägg.

Varning för ett gnälligt inlägg. Vill du inte få ditt semesterhumör förstört ska du kanske hoppa över att läsa. Eller så blir ditt humör ännu bättre av att läsa hur jag har det. 🙂

I februari fick jag plötsligt ont i foten. Det kom bara sådär, utan anledning. Dag tre var det så illa att jag inte kunde stödja på foten. Ringde mitt försäkringsbolag och fick en tid hos en ortoped. Han gav mig starka piller och vinkade hejdå. Pillren hjälpte lite, men tog inte bort smärtan helt. Dessutom blev jag hög. Nästa gång jag skulle till min kiropraktor (som jag går till pga ryggskada) berättade jag om foten och han tejpade den för stadga. Gick sedan dit ett antal gånger för ny tejpomgång, eftersom det kändes lite bättre.

Månaderna gick. Till slut tyckte kiropraktorn att jag skulle röntga foten. Beställde ny tid hos ortopeden och krävde röntgen. Den 23 maj röntgades jag så i en magnetkamera. Lördag den 28 maj ringde doktorn. Jag hade en stressfraktur i foten. (Förtydligande: en stressfraktur betyder att benet som gått sönder är stressat, inte att jag är det).

Jag hade alltså gått omkring med ett brutet ben i foten i 3,5 månader. Månader då jag gått, gått och gått. I Marocko, London, extra mycket hemma. Så nu sitter jag still. Det har gått drygt en månad sedan beskedet och jag har suttit still sedan dess.

Det är oerhört frustrerade, på ett sätt som jag inte tror att den som inte upplevt det kan förstå. Jag kan inte gå och handla mat. Jag kan inte ta en picknick i solen. Jag kan inte gå till en uteservering och dricka rosé. Jag kan inte gå hem till mamma eftersom hon bor för långt från busshållplatsen. Jag har fortfarande inte sett min brors nya lägenhet. Jag kan inte vara ute och grilla. Jag kan inte ens sitta på balkongen eftersom jag inte kan gå i trappan hemma mer än absolut nödvändigt. (Nödvändigt är att gå ned på morgonen för att äta frukost. Sen får jag stanna på nedervåningen tills efter middagen innan jag kan gå upp). Det gör ont när jag går, men framförallt värker det ofta.

Till råga på allt har min Iphone gått sönder och jag har supermycket att göra på jobbet.

Man kan lugnt säga att jag ser fram emot semestern.

4 reaktioner till “En bruten fot, en trasig Iphone. Ett gnällinlägg.”

  1. Vad segt! Och kryckor? Det vill du inte ha eller hjälper det inte ens att hoppa på ett ben med kryckor? Fast det kanske är vansinnigt svårt…hmm. När ska det vara läkt då? Hoppas att det går snabbt nu när det blir sommar och ledigt.

  2. Inga kryckor. Vet inte varför men ska inte ha enligt doktorn. Sambons teori är att jag kanske rör mig för mycket då, jag ska ju vara helt still enligt ordinationen. ”Det kan ta många månader” sa läkaren senast, tidigare har han sagt ”i september”. Hittills märker jag ingen förbättring fast jag varit typ still sedan 31/5 …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *