Jag är inkonsekvent – men medveten om det

Jag är väldigt inkonsekvent gällande högtider. Jag älskar julen. Klapparna, traditionerna, granarna, ljusen, pyntet. Hemma går jag all in och pyntar järnet. Vi pratar en amerikansk nivå på pyntandet.

Samtidigt avskyr jag Halloween och avfärdar det som ”amerikanskt skräp” och tycker att de svenska eller irländska traditionerna är mycket bättre. Jag ryser – och inte på ett bra sätt – när jag ser svenska kompisar utan anglosaxiska vänner hälsa glad Thanksgiving på Facebook. Och när jag såg att vissa handlare försökte införa Black Friday i Sverige höll jag på att bli galen.

Samtidigt kan jag leva efter att man inte ska klä sig i vitt efter Labour Day.

Jag är alltså helt inkonsekvent. Men tänker att eftersom jag är medveten om det är det ok. Och köper lite fler tomtar.

En kommentar till “Jag är inkonsekvent – men medveten om det”

  1. Vilken vacker gran!!!
    Du behöver inte köpa fler tomtar. Du och Johan kan få min tomtesamling (105 st).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *