Kära Julia

Så var hon här.
Julia Anna Yoda.
52 cm, 3 735 gram.
Född 20130323 klockan 02.19.
Jag har blivit faster.

Kära Julia.

Idag har jag äntligen fått byta bakgrundsbild på mobilen. I många långa månader gick jag runt med en bild på dig inne i din mammas mage. En svartvit, kornig bild. Idag har jag bytt till en av dig, livs levande. Det gjorde jag direkt din pappa skickade första bilden på dig, bara någon timme efter att du fötts. Du är sjukt söt på bilden, förstås. Du har din mammas ögon, liknar din morfar (och därmed din kusin S) i ansiktet men har din pappas, och farmors, långa naglar.

Jag har ägnat ditt livs första dag åt att titta på bilder på dig, och på en liten filmsnutt på när du sover. Tänk att det kan vara så spännande att titta på en film där någon sover.

Riktigt lika lugn var jag inte igår när vi väntade på din ankomst. Jag fick hjärtsnörp varje gång mobilen pep, tappade saker i golvet, blev tårögd mitt på Konsum och gick in i en duschvägg. Din farbror Johan hade väldigt roligt åt mig. Han peppade genom att ropa ”Svampen” då och då, hans arbetsnamn på dig.

Vi sjöng om dig i går också.
Julia, Julia. Vi väntar på dig Julia. Julia.
Julia, Julia. Kom då lilla Julia.
Vi väntar på dig Juliaaaaaaaaa.
(Melodi: Gloria)

Vi har samlat på oss presenter till dig. Den första köpte vi i september. Jag har letat mig galen efter genusneutralt presentpapper. Även om din farbror Johan retar mig och säger att du inte kommer bry dig om presenter nu är han själv extremt petig. ”Vi måste köpa ett intellektuellt gosedjur” sa han när jag försökte köpa en mjuk älg. ”Det måste finnas strama mjuka ugglor!”

Jag lovar att göra mitt bästa för att du ska växa upp i en så bra värld som möjligt. Där älgar blandas med ugglor och där genusneutralt presentpapper är en självklarhet.

Vi har fortfarande inte träffats, du är inte ens ett dygn gammal. Ändå känner – vet – jag att jag skulle kunna göra vad som helst för dig. Och jag hoppas på att kunna göra det mesta med dig.

Välkommen till världen.

Julia

3 reaktioner till “Kära Julia”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *