Nu kör vi! (Eller: nu börjar månader av renoveringskaos)

Imorgon smäller det. Då börjar renoveringen. Hantverkaren vi kommer använda har varit här fyra gånger, och han känns hur bra som helst. Vi har fått tag på honom via rekommendation av en kille på jobbet så vi hoppas att hantverkaren ska vara lika bra hos oss. Idag fick vi dessutom besök av hans förman (eller vilken titel han nu hade), arbetsledaren i alla fall. Han ville titta själv för att vara helt säker på vilka verktyg osv de behöver ha med sig. Det känns bra! 8.00 imorgon bitti kör vi igång, och sen fortsätter det i flera månader.

Vi börjar med sovrummet/kakelugnsrummet som sagt, sen följer gårdsrummet, badrummet, hallen, övervåningen och köket. Säkert inte i den ordningen och köket blir först nästa år, men vi ska alltså göra om hela lägenheten. Oftast är det bara ytskikten, så det låter större än det är.

Men vi börjar alltså med kakelugnsrummet/sovrummet. Där ska tapeterna tas ned och snickerierna, väggar och golv målas. När det är klart kommer vi bygga en garderobsvägg.

Våra inspirationsbilder för sovrummet finns här på Pinterest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *