Vigsellokal bokad!

Vi har genom åren funderat en del på vigsellokal. Jag har alltid tänkt på Funäsdalen, en plats jag älskar och där jag varit mycket. Sambon har varit där flera gånger och håller med. Men vi har också sagt att om vi gifter oss i Stockholm vill vi verkligen vara i Eric Ericsonhallen. För oss är en borgerlig vigsel ett absolut krav, och Eric Ericsonhallen är en avsakraliserad kyrka. Alltså det bästa av två världar: kyrkobyggnadens pampighet, akustik och rymd men utan religiösa inslag. Dessutom sägs det att Eric Ericson bott i vår förra lägenhet, och att vår förra granne var med och drev igenom avsakraliseringen så Skeppsholmskyrkan blev Eric Ericsonhallen. Och eftersom vi är suckers för storytelling …

Min mormor är född i Funäsdalen och hennes pappa byggde både kyrkan och hotellet där. Så hotellet var en självklar festplats, men skulle det gå att vara i kyrkan men att skippa det religiösa? Nej, sa prästen. Ok, då blir det Stockholm.

Och ja, nu är Eric Ericsonhallen bokad!

0 reaktioner till “Vigsellokal bokad!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *