Nyårsafton utan spis

Det är roligare att berätta om/dokumentera framgångar. Läser man bara här tror man nog att köket är klart. Så är det inte riktigt. Det saknas passbitar, lampknappar och sånt. Snickerierna ska målas, kylskåpet står i kontoret nu och framför allt så måste bänkskivan behandlas klart. Så köket finns och ser på det stora hela fint ut, men är oanvändbart. En utmaning på nyårsafton!

Men den franska kedjan Picard har öppnat i Sverige, så vi beslöt att testa det. (Picards grej är fransk kvalitetsmat, nedfrusen. ”Frysmat” helt enkelt!) Och det var faktiskt hur gott som helst (även om vi upptäckte ett elfel mitt under tillagningen: ugnen och micron kan inte vara igång samtidigt).

Nyårsafton 2013 – fransk frysmat från Picard:

Mini-smördegsbakelser med smakerna tomat och basilika, ricotta och spenat, chèvre samt svarta oliver.

Champagne: Henry Dumanois Brut
– – –
Kantarell- och portvinsfyllt bröst av pärlhöns, serveras med baconlindade haricot verts, varm ratatouille, sås på rödvin, vinbärsgelé och tranbär samt tre minigratänger på potatis, mozzarella och tomat, potatis och svamp och potatis, broccoli och purjolök.

Côtes du Jura, 2011
– – –
Mini-pavlovas med smak av choklad och caramel, vanilj och röda bär, passionsfrukt och mango sant vanilj och kastanj.

Kaffe och avec
– – –
Franska ostar, fikonmarmelad och hembakt knäcke

Côtes du Jura
– – –
Vid tolvslaget: Nicolas Feuillatte Brut Chardonnay, 2005

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *