Nej, jag rekommenderar inte våra (förra) hantverkare

Ett tag var ju detta mest av allt en renoveringsblogg. 131 dagar tog renoveringen och jag öste lovord över hantverkarna under tiden. Under nästan hela tiden, den uppmärksamma märkte att jag slutade med det mitt i. Jag har fått lite frågor på det, men inte velat skriva något här, inte förrän allt var klart. För tyvärr fick vi en del problem med hantverkarna under gång. Ett större haveri, men vi har också insett att de inte alls var så duktiga med förarbetet som vi trodde. Varje, varje, fog i hela lägenheten har spruckit. Det är även sprickor i väggarna, i taket, massor med målarfärg på golven, hack i väggarna. Och så vidare, och så vidare. Samtidigt har allt med min mormor hänt, och i och med det har jag insett att man kan alltid göra om en renovering, måla om, fixa skarvar och fogar. Men jag kan aldrig någonsin få tillbaka min tid.

Att renoveringen tog 131 dagar istället för utlovade 35 gjorde att min mormor dog utan att ha varit hemma hos mig. Min mormor dog, och vet inte hur jag bor. Det är fan inte ok.