Bröllopsklänningsmåttagning

Långt ord! Förra veckan åkte jag hem till Gudrun, som ska sy min brudklänning. Hon har sin ateljé i källaren av familjens villa och det var superfint. Hon tog massa mått, och vi pratade om klänningen igen. Tills vi ses nästa gång, 23 juli, kommer hon ha sytt en toile, en provklänning i enkelt tyg. Den ska jag prova och så gör vi ändringar i den för att få allt perfekt innan hon börjar klippa i riktigt tyg.

Tyget är fortfarande inte köpte – eller ens bestämt. Organza till kjolen vet jag ju, men överdelen har alltid varit ett frågetecken för mig. Vi har kommit fram till att det ska vara trekvartsärm och en liten krage med v-ringning, men materialet har varit ett stort frågetecken. Gudrun förespråkar spets men jag har för fått mig att jag inte vill ha det. Men fick order av Gudrun att gå hem och googla, och så hittade jag Kate Middletons klänning. Fel sorts kjol, fel material på kjol, fel sorts skärning på klänningen under spetsen, men ändå. Nu har jag flaggat för Gudrun att det kanske kan bli spets i alla fall.

wedding dress