Upp och ned, ut och in och bak och fram

Att komma hem på kvällen och se resultatet av städning och fönsterputs var förstås fantastiskt. Två saker hade kanske inte riktigt gått enligt plan, men samtidigt ledde de till bra saker.

Bänkskivan i köket. Vi köpte ju en träbänkskiva av våra förra hantverkare. Det var inte alls det vi hade tänkt, men eftersom han var så dålig på att planera gick det inte att få den vi ville. Men, den vi ville ha ville vi ha för att det är praktiskt, den vi har har vi haft samma typ av tidigare och vi älskar den. Hur som helst, hantverkarna behandlade den bara en gång och det märktes tydligt att det inte räckte. Men sedan hände allt med mormor, det blev badrumsrenovering och vi förträngde helt enkelt att bänkskivan mådde dåligt. Tills städet hade varit här. De hade skrubbat skivan med någon form av rengöringsmedel och den var grå, flisig och extremt torr. Så pass att sambon började behandla den klockan elva på kvällen. Han fortsatte dagen efter och nu mår den tipptopp och ser fantastisk ut. Så bra att städet såg till att vi äntligen tog tag i det.

Duschen. Redan när badrumshantverkaren höll på i badrummet märkte vi att något var galet med duschen. Han hävdade bestämt att det skulle vara så (att man drog nedåt för att få vatten uppifrån och uppåt för att få vatten nedifrån? Nja, så ska det nog inte vara. Att duschen rörde sig flera decimeter bara man nuddade vid den och sprutade vatten över hela badrummet? Nja, så ska det nog inte vara. Att alla handtag och grepp var gjorda för vänsterhänta? Nja, så ska det nog inte vara). Men där och då kände vi att bara det blir klart så får vi ta tag i det där sen. Sen kom kvällen efter städningen. Jag skulle duscha och plötsligt trillar hela duschen i sär och det blir vatten överallt. Det visar sig att duschen satt upp och ned, ut och in och bak och fram. Med manualen i ipaden (älskar Google) monterade vi om alltihop. Och nu har vi en högerhanterad dusch som sitter fast och där man drar uppåt för att få vatten uppifrån.

Just där och då, vid midnatt sista jobbdagen före semestern, var det inte så kul, men nu är vi bara tacksamma för att städet såg till att vi fixade detta. Och för att lägenheten blänker förstås!