Ett besök på Skansen

Visst har jag varit där på julmarknad några gånger, men senast jag var på Skansen ”på riktigt” fick jag ingen superupplevelse. Sambon och jag var där, kanske 2006?. De sista kontanterna gick åt till inträdet, och väl inne insåg vi att de inte tog kort någonstans, och vi fick inte gå ut för att hämta pengar och komma in igen. Så vi kunde inte köpa dricka, inte fika som vi tänkt, inte shoppa något. Som tur var hade vi med oss picknick, men det var så mycket Kanadagäss överallt att det var svårt att hitta en plats att sitta ned.

Den här gången var det bättre! Vi var där med en av mina äldsta vänner, hennes sambo och deras ett och ett halvtåring. S vill gärna gå själv, och tempot blev inte högt, men det var perfekt eftersom Stockholm var 30 grader varmt. Vi tittade på lite djur, vandrade omkring, åt en lång lunch i skuggan … Och faktiskt, jag blev Skansenbiten. Vill gärna gå dit igen snart!

Skansen

Djur på Skansen