Möhippa!

På något darriga efter-magsjuke-ben gick jag för att möta min mamma utanför Åhléns i lördags.

Vi skulle börja med en drink på Clarion, och när vi kom in dit stod tio härliga vänner där. Vi började med brunch! Eftersom jag dagen innan varit magsjuk hoppade vi över den planerade champagnen där och då, och det var nog lika bra, för mer skulle det bli.

Efter en lång och härlig brunch tog vi tunnelbana och buss till Wenner-Gren Center där en av toastpersonerna har sitt kontor. Vi hade fått låna ett av deras konferensrum. Det var dags för champagneprovning! Martin de Bruin kom in i rummet, fullastad med glas, blanketter och champagneflaskor. Först föreläste han om champagne, och sedan skulle vi blidtesta: färg, doft och smak. Vi hade rätt om graderingen billigast till dyrast men var inte helt överens om vilken som var godast. Det kändes som att vi fick en lagom nivå på det hela: arrangören anpassade sig efter stämningen på ett bra sätt.

Champagneprovning

Nästa punkt på dagordningen var middag. Bord var bokat på favoriten Den Gyldene Freden. Vi satt i ett eget rum, åt och drack gott och pratade. Efter några timmar (jag hade ingen klocka) bröt vi upp och åkte till Royal Vikings Skybar. Drinkar! Vid halvtvåtiden fick jag en kram från en av våra toastar och fick höra att jag skulle bo med henne på hotellet i natt. Lyx! Och så en hotellfrukost där en annan toast dök upp med sin lilla dotter. (Eftersom vi inte har tärnor eller marskalkar har våra toastar tagit väldigt stort ansvar, och de kvinnliga har ordnat möhippan och den manliga skötte svensexan). 24 timmar efter att vi träffades klev jag in genom dörren hemma.

På bilden saknas Jenny, som lämnat oss för att åka hem till sin dotter.
Middag

Under hela möhippan pågick två aktiviteter: dels berättade jag, i kronologisk ordning, om alla som var där, hur vi träffades och lite om hur vårt liv ihop sett ut. Dels så fick jag presenter från alla. Anonyma presenter som jag skulle gissa vem som gett dem. Kul! Jag fick naturligtvis motivera inför alla, och oftast resonerade jag högt och kom fram till mina svar på så sätt.

Emilie gav en bil, en BMW. Enkelt! Hon jobbar med bilar och vi tog körkort ihop, i en BMW. Hon lade till att min pappa körde BMW precis när vi tagit körkort, så vi körde den mycket ihop.

Av Anja fick jag en bok, skriven av en irländsk författare. Först trodde jag Monica eftersom vi träffades genom ett gemensamt bokintresse och hon bott på Irland, men medan jag sa det insåg jag att det ju måste vara Anja, som också älskar böcker och som jag varit på Irland tillsammans med. Boken visade sig dessutom handla om mediebranschen, som vi båda kommer från.

Anna hade lagt ned hur många timmar som helst på en pärlplatta med Yoda som motiv. Där hade jag tre alternativ, men jag resonerade mig fram till rätt person. Först tänkte jag på Lotta eftersom vi delar en del nördintressen, men nej, troligen inte. Sen Jenny B, vars dotter (min guddotter/brorsdotter) heter Yoda i andranamn. Men nej, Jenny är inte alls en människa som gör eller köper pärlplattor. Anna! Hon gillar Star Wars och är väldigt DoItYourself-ig.

Ett TSA-lås och en nyckelringsficklampa fick jag av Sanna. Den lyckades jag inte med. Sanna och jag jobbade ihop. En festkväll pratade en kollega om min pappa och sa något om att han kunde öppna alla dörrar i huset (han var chef). Sanna undrade om han var vaktmästaren. Jag kom ihåg storyn, men jag kunde inte göra den kopplingen just då.

Rachel gav en rosa glasdelfin. Superenkel! Rachel älskar delfiner och tatuerade in en, på ”min” studio för två veckor sedan.

Presenten från Jenny L var också väldigt enkel. Vi delar ett stort intresse för julen och på paketet satt en juletikett. Dessutom var presenten ett SF-kort och hon jobbar med bio. Hon påminde om att vi första gången vi träffades diskuterade film.

Monica var sist ut, men den hade jag haft rätt på oavsett. Av henne fick jag boken Captain Corelli’s Mandolin. Monicas absoluta favoritbok!

Plötsligt stod ett träd framför mig. Ett smyckesträd med ett J-armband i. Frida! Men det svaret krävde lite eftertanke. Lotta? Hon är rysch, bling och smycken för mig. Men nej … Jenny B? I familjen är vi 4 som heter något på J som min bror (Jennys man) brukar skriva KJJJj för att symbolisera oss, och det var ju ett J på armbandet. Men Jenny är inte smycken. Anja undrade om trädet kunde betyda något. Ah! Ett släktträd! Kusin Frida.

Så vad gav Jenny B? En liten champagneflaska. Sanna, som jag festat en del med? Nej, Sanna är mer rödvin. Ah, Jenny! Första gången vi träffades var på en champagnekväll och hon är gift med min bror som älskar champagne.

Lotta då? Här var jag riktigt korkad. På paketet stod det att jag redan hade detta, men att jag skulle se detta mer som en hälsning. Det var en Lotta-bok, den där hon gifter sig. Jag tänkte Jenny L, som jag träffade genom Lottaböckerna. Jag tänkte Monica, som jag lärde känna bättre genom Lottaböckerna. Och sedan: åh, jag är ju dum i huvudet, Lotta förstås!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *