Bröllopsresa del 3: Las Vegas

Las Vegas! Återigen en lång resdag. Flyget tar fem timmar, och med amerikanska flygplatsers säkerhetskontroller på det … I New York tog vi tunnelbanan till flygplatsen. Långt, men lika tidskrävande och väldigt mycket billigare. Vi landade i Vegas på eftermiddagen, men på kvällen enligt New Yorktid. En kort tur på the Strip, in på några hotell och middag var allt vi orkade med. Vi bor på Paris, komplett med Triumfbåge, Eiffeltorn, Garde du Nord och så vidare.

(Bilderna blir större om du klickar på dem)

Paris

Fredagen ägnade vi åt turistbussen. Hop on hop off. Bra sätt att få överblick, vi brukar alltid börja besök i en ny stad på en sådan buss. Las Vegas är inte jättestort, men trafiken är galen. Turistbussen tog hela dagen. Snabbt hem och byta om, ikväll var det dags för bröllopspresentsmiddag igen! Min bror/vår best person och hans fru hade bokat bord åt oss på miX på hotell Delano. Helt utan koll gick vi in i en hiss och tryckte på miX. Vi åkte misstänkt länge och när dörrarna öppnade sig var vi på våning 64. Vilken utsikt! Vi började med en drink i baren. Utomhus. Med halvlåga glasstängsel. På våning 64. Sen middag. Väldigt, väldigt gott. Efteråt passade vi på att kolla in Mandalay Bay, som ligger ihop med Delanos.

De bjöd på dessert!
miX @ Delanos säger grattis i choklad

Nästa dag fick vi för oss att åka till den norra outleten. Varför vet jag inte riktigt, vi är inga shoppare direkt. Men en jeansjacka blev det. Sen hem till hotellet och ned till poolen. Nu off-season var det rätt kallt, men vi badade ändå. Upp på rummet och på med Hawaiiskjorta och Hawaiiklänning, dags för bröllop! Eller nästan. Vi skulle förnya våra löften i Viva Las Vegas Wedding Chapel med Elvis som förrättare. Det gick väldigt snabbt: in, stå här, gå här, gör som Elvis säger, klart. 15 minuter. Tyvärr har vi inga bilder nu, de kommer först om någon månad. Vi hade planerat att äta middag på Stratosphere, ett hotell som ligger i området. Först en tur upp till våning 107 för att kika på utsikten. Vi som tyckte att våning 64 varit högt upp … Vi ville följa upp dagens tema med Hawaii och Elvis så vi fick till en femtiotalsdiner. Tyvärr var maten och stället hemskt. Men vi åt ju både fint och gott kvällen innan. Vi blev klara snabbt och tog bussen till The Freemont Street Experience. En gata med tak där allt är samlat: casinon, butiker, barer, ljusshow i taket, konserter på flera scener … Roligt!

Bröllopsdag

På söndagen tog vi det lugnt på förmiddagen. Vårt hotell är granne med Planet Hollywood, som visade sig vara svintråkigt. Det ska tydligen finns filmprofiler inne på rummen, men ute i hotellet märktes ingenting. Men de har en stor galleria: Miracle Mile Shops (varför heter det inte Miracle Mile Mall?) där vi vandrade omkring. På eftermiddagen var det nämligen dags för utflykt! En limousine kom och hämtade oss och tog oss till flygplatsen (limousine ingick, så det var inget vi valde) där vi hoppade in i en helikopter som tog oss över Hooverdammen till Grand Canyon. Det var andra gången jag flög helikopter, första för Johan, och vi gillade det båda väldigt mycket. Synd att det är så dyrt bara. I Grand Canyon fick vi en macka och bubbel (här kallas det Californian Champagne, ughh!). Andra satt ned och åt, men vi ville titta och fota. Jag har varit där tidigare, men den här gången landade vi mycket längre ned. På vägen tillbaka var det solnedgång och när vi kom tillbaka till stan flög vi ett varv över The Strip och såg allt från ovan. Kul! Efter en kort limousinefärd blev vi avsläppta på hotellet och vi gick direkt till Eiffeltornet – eller The Eiffel Tower Experience som det hette. Vi åkte upp i Eiffeltornet alltså. Det är halva skalan mot originalet, och roligast var att vi lyckades pricka in både när The Mirages vulkan hade utbrott och Las Vegas Marathon. Till middag blev det Gordon Ramseys hamburgare, på BurGR. Väldigt gott.

Grand Canyon

Måndagen inleddes på Bellagio med buffé. Min bror är en van Las Vegasresenär och vi har valt att följa hans rekommendationer (bäst bufféer finns alltså på Bellagio, Aria, Paris och Wynn). Lång, lång kö. Men gratis wi-fi och eftersom nät är svårt att hitta i Vegas kändes kön ok. Eftersom vi nu var norr om vårt hotell bestämde vi att vi skulle satsa norrut idag: alltså en tur i Fashion Show Mall, en titt på Treasure Island och Caesar’s Palaces Forum Shops. Det låter kanske inte så, men det tog hela dagen. På kvällen hade vi lyckats boka in två shower (kalendern visade olika dagar pga tidsskillnader), All Shook Up – Tribute to the King och Penn & Teller. All Shook Up betalades av bröllopsdollar vi fick av L & K, tack! Elvisshowen var på Planet Hollywood och mycket mindre än vi trodde. Men bra!

Shower

Sista dagen i Las Vegas gick vi söder ut på The Strip. Frukost på Aria, sen var vi inne i hotellen New York New York, Excalibur, Luxor och MGM Grand. Lite shopping hanns med också …

Söderut

Till dig, @79chellebelle. Bilden alltså, inte innehållet. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *