Julgranar med ombytta platser

På Hornsgatan hade vi en stor (stoooor) gran på undervåningen och en liten (pytte) gran på övervåningen. Takhöjden där var 3,48 cm.

Igår köpte vi gran till Östgötagatan för första gången. Förra året hade vi ju bara en kartonggran från Ikea eftersom vi levde i renoveringskaos. Första tanken var att ha en liten gran på nedervåningen, precis bredvid kakelugnen, och en superhög på övervåningen eftersom det är ännu högre i tak här (3,7 enligt köpeavtalet men jag tycker det känns lite högre). Men så insåg vi att vi ju har snedtak här, och det alltså inte är lika högt i tak överallt. Lika bra att köpa en ”vanlig” gran alltså. Så vi köpte en pyttegran och en vanlig gran.

Väl hemma insåg vi att vi hade kunnat köpa en vanlig gran till nedervåningen, och en gran på åtminstone tre meter till övervåningen. Jaja, de är fina i alla fall. Och så vet vi detta till nästa år!

Stora granen
Stora granen

Lila granen
Julgran 2014