Blank Spot Project – för att inte missa historierna

Jag mötte en 14-årig flicka som berättade hur hon tvingats se på när hennes mamma våldtogs av flera soldater. Samma soldater våldtog senare hennes syster och spikade upp henne på väggen. Sedan våldtog de flickan. När hon efteråt frågade sin pappa: ”Var är mamma?”, svarade han att hon dog.

Doktor Denis Mukwege som har vigt sitt liv åt att försöka laga alla trasiga underliv grät en dag på Panzikliniken. En tvååring låg på operationsbordet. Det underlivet gick inte att laga.”

Magda Gad, min favoritjournalist just nu och personen som skrivit texten ovan, är en av initiativtagarna till Blank Spot Project. Ett projekt som går ut på att bygga en plattform för historierna vi idag missar – genom medborgarfinansierad utrikesjournalistik. Det är inte okomplicerat, och jag tycker inte att kommunikationen kring projektet är klockren, men det är intressant och jag tycker att det är värt ett försök. Men projektet behöver mer pengar för att komma igång. 

Här kan du läsa mer och se om du vill bidra. Och läs hela Magdas text här2 reaktioner till “Blank Spot Project – för att inte missa historierna”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *