Bio i Mall of Scandinavia – så är den

Det blev ju en hel del bio under 2015, och det finns ingen anledning att dra ned på takten känner jag. Idag var det dags för årets första biobesök. 

Vi åkte till Filmstaden Scandinavia i Mall of Scandinavia i Solna. Pendeltåget tar bara 13 minuter men att ta sig till pendeln tar tyvärr lite tid. Eller snarare, eftersom vi åker buss 4 till pendeln och den går lite som den vill behöver en åka i god tid. Men det är värt det (även om det verkligen inte kändes så när vi behövde vänta 24 minuter på pendeln på vägen hem, utomhus i minus tretton grader och utan tjocka kläder), vi gillar MoS. 

Bion, då? Vi såg Star Wars där i mitten av december, på Imax-salongen, och då blev jag besviken. Bara en rulltrappa upp till bion (trångt), många biomater (bra), stor affär för snacks/godis/läsk (bra), supertrångt i väntområdet (svimframkallande), otydlig skyltning (suck) och stolarna i salongen var redan trasiga (hur är det möjligt?!). Själva imax-upplevelsen var också en besvikelse. Har varit på imax i USA och i jämförelse är detta bara en stor duk, inget annat. 

Idag testade vi vip-delen. Jag, som gillar att ha koll, tyckte det fanns alldeles för lite info att få tag på innan så det var på vinst och förlust vi åkte dit. Vi hämtade ut biljetterna i de vanliga biomaterna och gick in till vip-avdelningen. Där fanns guldbiomater, fina. :). Eftersom vi inte hunnit äta lunch tänkte vi köpa något och ta in i salongen, som en ju ska kunna göra på vipen. Ingen info om detta, det enda en verkade kunna köpa var det vanliga; popcorn, godis och läsk, samt öl och vin. Jaha. Beställde popcorn och läsk. Sträckte fram Bioklubbskortet men fick höra ”vi hanterar inte dem”. Hm. En restaurang knuten till bio, som säljer biosnacks men där jag inte kan regga mitt kort? Oerhört märkligt. Och ointressant. Var bara att avbeställa och gå ut till stora butiken, handla där och gå in igen. Det känns allt annat än vip, kan jag meddela. (Läste sedan att jag borde ha fått rabatt när jag visade kortet så trasigt ja. Undrar om det verkligen är så att en inte får poäng? Har frågat på SFs Facebooksida). (Och jo, sedan såg vi en hel meny för mat att ta in i salongen, men den fanns inte synlig när vi gick in).

I alla fall: salongen var bra! Stora, breda, mjuka, höga stolar som går att luta. Ordentligt bord mellan varje stol. Galet mycket benutrymme. Ska jag hitta en nackdel är det att borden mellan stolarna gjorde att jag satt långt från maken, och vi brukar hålla hand på bio. Men jaja. 🙂

Efter filmen, som också var bra (Carol: första rollen där jag faktiskt gillar Cate Blanchett, skönt att alla karaktärer har gråskalor och kan se vidareutveckling med minst två filmer.), och en liten shoppingtur i  gallerian, åt vi middag på SFs restaurang Drama, där vi inte hittade bio-mat eller fick poäng. Förväntningarna var inte superhöga med tanke på upplevelsen före filmen, men vi blev överraskade! Visst, vi fick fel menyer, de glömde ge oss notan, vi fick fel nota och lite så, men alla var trevliga och maten var riktig, riktigt bra! Jag hoppas att resten sätter sig, medelåldern på personalen var typ tolv år så det spelar in förstås. 

Har redan nytt besök inbokat på imax-salongen men det beror på att personen jag ska gå med absolut vill gå dit. Jag känner mig rätt klar med imax i Mall of Scandinavia, men jag kommer definitivt återvända till vip-avdelningen! 

   
 Bilder stulna från SF


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *