People — HR

Just nu hör jag fler och fler företag och ledare säga att medarbetarna är viktiga, och att man ska jobba People Before Strategy. Jag säger snarare: People as Strategy. Om medarbetarna trivs på jobbet gör de ett bra jobb och företaget tjänar pengar. Jag anser faktiskt att det är precis så enkelt. Det som är enkelt i teorin är sällan enkelt i verkligheten, men det är ett jobb jag älskar. (Och nej, det handlar absolut inte om att man ska curla medarbetarna).

Jag jobbar med hela kedjan. Från att reda ut behov och ta fram annonser, rekrytering, att få medarbetarna att stanna kvar till uppsägningar och outplacement och allt däremellan. Jag har tagit ett bolag från sju till 60 anställda, och ett annat fick ökad medarbetartrivsel med 329% under mitt ledarskap.

Med över 15 års erfarenhet av talent acquisition, eller rekrytering, tar jag mig an hela rekryteringsuppdrag. Jag hjälper också till med delar. Sortera fram företagets behov av nyanställning, ta fram och sprida annonser, search, intervjuer, förhandling, avtalsskrivning och vidare in i onboarding.

Employer branding må vara ett trendigt begrepp, men oavsett ord är det otroligt viktigt att ha en genomtänkt strategi. Varför ska folk jobba hos just dig? Vad står bolaget för? Vad får dina medarbetare att trivas på jobbet? Jag hjälper dig med allt från att sätta en profil till att implementera och kommunicera den.

En del personalomsättning är bra, men som företag vill man ju att de anställda ska sluta av ”rätt” anledning. Jag hjälper dig att behålla dina medarbetare (talent retention). Metodiken varierar beroende på ditt behov, men det kan till exempel handla om medarbetarundersökningar, intervjuer och workshops.

Ibland sker det ofattbara, eller det extra svåra. Jag kan hjälpa dig genom HR-support. Det kan till exempel handla om svåra HR-fall, förbereda inför extra svåra samtal, eller styra upp krishjälp. Behöver du av olika anledningar säga upp personal finns jag där för dig. Dessutom kan du genom mig erbjuda outplacement till dina medarbetare.

Processutveckling och effektivisering är något jag älskar att jobba med. I min senaste anställning tog jag bolaget från sju till 60 medarbetare, med allt vad det innebär i form av att utveckla processer, policies och hela tiden effektivisera. Pensionsplaner, rekryteringsprocesser, förmånspaket, lönestrategier, internkommunikation, bygga upp ledningsgrupper och mycket mer.

Behöver du en HR-chef? Någon ska vara föräldraledig, du behöver ta nästa steg i bolagsutvecklingen, du behöver förstärka eller effektivisera hur ni arbetar? Jag kan gå in som konsult.

Processutveckling och effektivisering

Rekrytering (talent acquisition)

Få dina medarbetare att trivas (talent retention)

HR-chef

HR-support

Outplacement

Employer Branding

Medarbetarundersökningar